Echt Sjaan is een winkel met eerlijke kleding voor dames en kinderen. We zijn gevestigd in Zwolle. Echt Sjaan verkoopt een aantal gecertificeerde biologische en/of Fairtrade kledingmerken. We zijn steeds op zoek naar mooie en verantwoorde spullen. Liefde voor mensen en milieu is hierbij leidend.

Eigenaresse Sjaan ( heet eigenlijk Janine) heeft een grote passie voor mooie kleding en stoffen. Kwaliteit en goede pasvorm zijn hierbij een belangrijk onderdeel. Het adviseren van klanten vind ze heel leuk. Hierbij staan eerlijkheid en vrijblijvendheid centraal. Liever 1 mooi en goed item dan 5 slecht zittende miskopen!  Het zoeken naar wat goed bij jou past denkt Sjaan graag in mee.

Alle kleding bij Echt Sjaan is biologisch. Dit is een bewuste keuze. Kleding die biologisch is vervaardigd, heeft veel minder impact op het milieu. Bij het verbouwen van biologisch katoen worden geen pesticiden of bestrijdingsmiddelen gebruikt, bij de verving van de stof worden geen schadelijke stoffen gebruikt en in het hele proces wordt rekening gehouden met de mensen die er werken. Zij krijgen een eerlijk loon voor wat ze doen. Meer hierover kunt u lezen bij ‘Keurmerken’

Naast het recht doen aan het milieu zijn biologische stoffen veel zachter en beter voor de huid. In reguliere kleding zitten veel schadelijke stoffen, welke door de huid worden opgenomen. Dit is toch geen prettig idee!

Uiteraard verkopen we ook producten van andere duurzame materialen, zoals Hennep, Bamboe, Tencel, Biologische wol, gerecycled polyester, Modal, Linnen.  De merken die wij verkopen vervaardigen bovenstaande stoffen op verantwoorde wijze.

De kleding die je in deze webshop vindt, is met zorg uitgezocht en deels zelf gemaakt. Het merk Echt Sjaan maakt eigenaresse Sjaan zelf. Hierdoor is niets hetzelfde en is er heel veel mogelijk. Sinds 2013 maakt Sjaan biologische en handgemaakte kleding voor kinderen en  dames. De stoffen zijn vrijwel altijd GOTS gecertificeerd.

De kindermaten lopen van newborn tot maat 140 ( op verzoek groter) en voor dames van maat XS tot XL.

Naast de verkoop van de kleding hebben we ook een kleine collectie biologische stoffen en wordt er in de winkel naailes gegeven. Het doorgeven van dit ambacht sluit mooi aan bij het duurzaam omgaan met kleding. Een nieuwe generatie wordt opgeleid om kleding te verstellen of zelf te maken!