Eerlijke kleding. Biologisch, duurzaam, fair 

 

Nederlands English

Over Echt Sjaan

Echt Sjaan is een winkel met eerlijke kleding voor dames en kinderen. We zijn gevestigd in Zwolle. Echt Sjaan verkoopt een aantal gecertificeerde biologische en/of Fairtrade kledingmerken. We zijn steeds op zoek naar mooie en verantwoorde spullen. Liefde voor mensen en milieu is hierbij leidend.

Alle kleding bij Echt Sjaan is biologisch. Dit is een bewuste keuze. Kleding die biologisch is vervaardigd, heeft veel minder impact op het milieu. Bij het verbouwen van biologisch katoen worden geen pesticiden of bestrijdingsmiddelen gebruikt, bij de verving van de stof worden geen schadelijke stoffen gebruikt en in het hele proces wordt rekening gehouden met de mensen die er werken. Zij krijgen een eerlijk loon voor wat ze doen. Meer hierover kunt u lezen bij ‘Keurmerken’

Naast het recht doen aan het milieu is biologisch katoen veel zachter en beter voor de huid. In regulier katoen zitten veel schadelijke stoffen, welke door de huid worden opgenomen. Dit is toch geen prettig idee! 

De kleding die je in deze webshop vindt, is met zorg uitgezocht en deels zelf gemaakt. Het merk Echt Sjaan maakt eigenaresse Sjaan zelf. Hierdoor is niets hetzelfde en is er heel veel mogelijk. Sinds 2013 maakt Sjaan mooie en handgemaakte kleding voor kinderen en nu ook voor dames. De stoffen zijn altijd GOTS gecertificeerd.  

De maten lopen voor kinderen van newborn tot maat 134 ( op verzoek groter)  en voor dames van maat XS tot XL.

Naast de verkoop van de kleding hebben we ook een kleine collectie biologische stoffen en wordt er in de winkel naailes gegeven. Het doorgeven van dit ambacht sluit mooi aan bij het duurzaam omgaan met kleding. Een nieuwe generatie wordt opgeleid om kleding te verstellen of zelf te maken!